Multisportcourt in de buitenruimte

Niet alleen op schoolpleinen hebben onze multisportcourts een verbindend en sportstimulerend karakter. Ook in woonwijken kunnen onze multisportcourts het verschil maken. Het ontmoeten van burgers stimuleren en de onderlinge tolerantie verhogen.

SportiefSchoolplein.nl komt voort uit
Zoneparc Founded by Nike

In 2017 voldeed 47% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder aan de beweegrichtlijnen. Op de leeftijd 12+ (na het PO) is dit nog steeds slechts 57% van de Nederlanders. Mannen iets vaker dan vrouwen.

Het gevolg is een sterke toename van welvaartsziekten als hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes. Dit is onprettig voor de Nederlanders die hiermee worden geconfronteerd en vormt een zware last op de zorgkosten.

Met de aanwezigheid van een SEPCOURT multisport court, kunt u als gemeente, inwoners op natuurlijke wijze stimuleren meer te bewegen. Onze systemen zijn ontwikkeld voor de buitenruimte en kunnen, door gebruik te maken van opslagboxen, ook gemakkelijk door sportverenigingen worden gebruikt.

Bovendien stimuleert de aanwezigheid van een multisportcourt het sociale contact tussen inwoners door nieuwe aanleidingen tot ontmoeten te geven.

Het Verplaatsbare sportveld

De bewegingsbehoefte van inwoners in uw gemeente verandert van wijk tot wijk. Het SEPCOURT systeem is volledig aanpasbaar en verplaatsbaar. Een voetbalveld geschikt maken voor basketbal? Geen probleem. Het gehele veld verplaatsen naar een andere wijk of stadsdeel? Totaal geen uitdaging. Ons systeem behoeft geen grondwerk en is daarmee non-destructief voor tegels, asfalt en andere ondergronden. 

Cradle to cradle

In Nederland liggen bergen afgedankte kunstgrasvelden waarbij het verwerken lastig en een kostbare klus is. Wanneer SEPCOURT onderdelen het eind van de levensduur bereiken, zijn deze wel goed recyclebaar. Dit is goed voor het milieu en voorkomt onverwachte uitgaven op uw budget.

Het Sportcourt bestand tegen vandalisme

Het ontwikkelen van producten voor de buitenruimte is een specialisme. Ieder jaar drukken kosten door vandalisme op de begroting van gemeenten in Nederland. Onze SEPCOURT tegels zijn tegels die vast liggen, dus niet zomaar verwijderd kunnen worden. Dit krijgen we voor elkaar door de plaatsing van speciale ankers. Onze barrières zijn ontwikkeld van speciale plastics en hebben verdikte wanden. Ook zonder grondwerk, kunnen deze niet zomaar worden verplaatst. Gaat er onverhoopt toch iets kapot, is vervanging van onderdelen geen enkel probleem.

Kleurrijk en flexibel

Het SEPCOURT systeem is net zo kleurrijk als uw gemeente. Het systeem is standaard leverbaar in 8 veelgebruikte pantone kleuren. Onze flexlock tegels zijn bovendien UV bestendig.

Pantone 186 C

Pantone 021 C

Pantone 1235 C

Pantone 361 C

Pantone 285 C

Pantone 2747 C

Pantone 239 C

Pantone BLACK

Uniek: beweegt met de seizoenen mee

De plastics die geschikt zijn voor multisportcourts hebben één eigenschap die de nodige problemen kan geven. Op basis van temperatuur zetten ze uit (zomer) of krimpen ze in (winter).

Concurrerende producten houden op zijn hoogst rekening met krimp, maar in het sterk wisselende klimaat van Nederland is het belangrijk dat sportvelden kunnen uitzetten. Onze Flexlock technologie zorgt ervoor dat de velden moeiteloos bewegen terwijl ze toch vast blijven liggen.

Made in Holland

Het SEPCOURT multisport systeem is ontwikkeld met de beste specialisten en ontwerpers op het gebied van moderne plastics. Wij geloven in inclusief ondernemen. Onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Hierdoor hebben we een betere controle over de productkwaliteit en de productiesnelheid. Bovendien weten we zeker dat we niet bijdragen aan kinderarbeid in lagelonenlanden. 

Scroll naar boven