Multisportcourt voor het onderwijs

Bij Sportief Schoolplein zien we het schoolplein als een verlengstuk van de school. Een zone om niet alleen te chillen, maar ook om te bewegen en te sporten. Een goed ingericht schoolplein biedt ruimte voor iedereen om te spelen of om tot rust te komen. Variatie in het ontwerp van onze multi sportcourt systemen voorkomt verveling en inactiviteit.

SportiefSchoolplein.nl komt voort uit
Zoneparc Founded by Nike

Voor Na

Sportcourt bewezen effectief in het stimuleren van gezond gedrag

Schooljaar 2015/2016 startte positief voor het Kadinsky College aan de Hatertseweg in Nijmegen. Het schoolplein was net voorzien van een multisportcourt van SEPCOURT. Aan het eind van het schooljaar, maakte adjunct directeur Twan van den Hazelkamp de balans op. Gebruikmakend van historische cijfers over de maand januari.

Deze activiteit draagt bij aan een gezonde school
januari 14-15januari 15/16
Aantal incidenten per jaar122
Rokende leerlingen op schoolplein per pauzemoment100
Sportende/spelende leerlingen per klas op schoolplein in tussenuur050
Aantal leerlingen per klas op schoolplein in tussenuur010
Afval buiten de vuilnisbakken5kg1,5kg

Bron: Kadinsky College Nijmegen

Geen grondwerk nodig bij plaatsing

Het aanleggen van een sportcourt kan een prijzige aangelegenheid zijn. Het SEPCOURT systeem is daarin een uitzondering. Onze sportieve schoolpleinen behoeven geen grondwerk. Dit scheelt niet alleen op de aanlegkosten, maar na verplaatsing of verwijdering, is de ondergrond ongeschonden gebleven.

Voor Na

Onze sportcourts zijn wel milieuvriendelijk

In Nederland liggen bergen met kunstgras. Materiaal dat slijtgevoelig is en zich zeer moeilijk laat verwerken binnen de afvalverwerkingsindustrie. Afgeschreven kunstgrasvelden verwijderen is daarmee duur en doorgaans zeer milieu onvriendelijk. Daar hebben we bij het SEPCOURT systeem over nagedacht.

Het SEPCOURT systeem is een cradle 2 cradle product. De onderdelen van een Sportief Schoolplein kunnen door de recycling industrie zeer gemakkelijk, dus goedkoop, verwerkt worden. 100% van het materiaal kan omgezet worden in andere plastic producten. Dit komt onder anderen doordat we zeer pure kunststoffen gebruiken.

Sportieve Schoolpleinen in Nederland

Made in Holland

Het SEPCOURT multisport systeem is ontwikkeld met de beste specialisten en ontwerpers op het gebied van moderne plastics. Wij geloven in inclusief ondernemen. Onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Hierdoor hebben we een betere controle over de productkwaliteit en de productiesnelheid. Bovendien weten we zeker dat we niet bijdragen aan kinderarbeid in lagelonenlanden. 

Scroll naar top