Een schoolplein ontwerpen

Wij 
ontwerpen 
produceren 
plaatsen 
jouw sportcourt

U heeft uw oog laten vallen op een SEPCOURT sportcourt van Sportief Schoolplein. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, maar hoe verder? Wij nemen u mee in ons proces. Een proces waarin wij ontwerpen, produceren en uiteindelijk het plein ook plaatsen.

Designmeeting
In deze meeting bekijken wij uw locatie. Daarnaast spreken wij uw wensen en doelen door. U zit in deze fase met ontwerpster Dorith Schute om tafel.
Afstemming ontwerp
Uw wensen zijn nu uitgewerkt naar een ontwerp dat past binnen de locatie en de wensen die u heeft aangegeven. We stemmen de kleuringen en eventuele belettering af. Hierna is het ontwerp klaar voor productie.
Productiefase
De Nederlandse fabrikant gaat aan de slag om de Flexlock tegels en barrières te produceren in de gewenste kleuren en hoeveelheden. Deze worden uitgeleverd aan ons distributiecentrum in Elst (GLD).
Start aanleg
Het team van monteurs komt naar uw locatie toe om het plein aan te leggen. Het team instrueert uw personeel over eventuele zaken aangaande mogelijk onderhoud. De aanleg kan, afhankelijk van het ontwerp, al in één dag worden afgerond.
Opening
Hierna is het tijd om het Sportieve Schoolplein te openen. Het plein is nu klaar voor jong en oud.

Over Dorith Schute

Dorith ontwerpt al X jaar educatieve schoolpleinen. In deze tijd heeft ze in het begin vooral systemen van derden verkocht. Toen al naar eigen ontwerp.

De pleinen kampten altijd met de nodige technische uitdagingen in het Nederlandse klimaat en bestrating die we hier gebruiken. In het jaar X koos Dorith er voor om zelf een nieuw systeem te ontwikkelen dat gericht is op Nederlands weer en Nederlandse ondergronden. Een systeem met oog voor het milieu en met de nodige flexibiliteit.

Veelgestelde vragen over sportcourts

Binnen het systeem dat we hebben ontwikkeld, vragen we enkel een verharde, egale ondergrond. Asfalt is optimaal, maar tegels en klinkers, in alle soorten en maten, zijn ook zeer geschikt.

Dit is sterk afhankelijk van het aantal sporten dat u mogelijk wilt maken en de capaciteit aan deelnemers die gelijktijdig op het sportcourt actief willen zijn.

Onze sportcourts zijn verplaatsbaar. Wij helpen u graag bij het verplaatsen van het sportcourt.

Hoe snel een sportcourt slijt, hangt sterk af van de mate van gebruik. Wanneer uw sportcourt slijtagesporen gaat vertonen, is het mogelijk deze gedeeltelijk of helemaal te vervangen. Bij de productie gebruiken we pure plastics. Deze zijn goed recyclebaar. Hierdoor is de belasting op het milieu zo minimaal mogelijk en zijn de verwijderingskosten minimaal.

Hoewel de uitstralingen van een groen schoolplein en een multisportcourt compleet anders lijken, zijn de twee wel degelijk goed samen te brengen in het ontwerp van een schoolplein. Vooral oudere leerlingen hebben baat bij de aanwezigheid van een sportcourt. Die worden niet alleen 

Scroll naar boven