Hoe organiseer ik een clinic?

Ga je een sportclinic organiseren? Hieronder vind je tips hiervoor. Kijk ook eens bij “hoe organiseer ik een toernooi”.

Een sportclinic is een korte kennismaking met een bepaalde sport. Je geeft geïnteresseerden de mogelijkheid te komen kijken en zelf eens iets te proberen en er zijn demonstraties zodat je kunt zien hoe het er uit ziet als de sport door zeer goede spelers wordt beoefend. Zorg dus dat er veel te zien maar ook te doen is!

Bekende sporters

Vaak wordt er bij een clinic een bekende sporter of sportster uitgenodigd die e.e.a. demonstreert en de clinic begeleidt. Er zijn websites die helpen bij het organiseren van een sportclinic en het uitnodigen van een bekende sporter:

Sponsoring en hulp

Vaak wil de desbetreffende sportvereniging in de buurt heel graag meewerken aan een clinic. Voor hen is het immers promotie van hun sport en alle sportverenigingen kunnen nieuwe leden gebruiken. Neem rechtstreeks contact met hen op of speel het via een leerling of leraar die daar actief lid is.

Check ook eens wat jouw gemeente doet om sport te promoten. Als je hen aanschrijft of langsgaat, zorg dan dat je aansluit bij hun beleid. Wees hierbij creatief. Hebben ze het vooral over een gezonde levensstijl, sporten, obesitas, betrekken van de buurt, meer cohesie in de samenleving? Al dit soort thema’s kun je invullen met bijvoorbeeld leuke sportclinics. Als je de juiste toon aanslaat heb je meer kans dat ze op de een of andere manier willen meewerken!

Als de clinic grootschalig wordt opgepakt, dwz met veel mensen die meedoen of bijvoorbeeld doordat er heel veel clinics tegelijkertijd zijn, zijn er wellicht ook plaatselijke ondernemers die iets willen sponsoren. Denk aan makelaars, supermarkten, etc. Misschien willen ze gratis broodjes of drankjes verstrekken? Of mogen er flyers op hun kosten worden gedrukt in ruil voor wat reclame achterop? Check wel altijd op school of de desbetreffende ondernemer ook wat hun betreft een goede optie is. Misschien wil jouw school wel niet meewerken aan reclame voor energiedrankjes bijvoorbeeld!

Scroll naar boven